Parte din grupul de insule Ciclade din Marea Egee, această insulă greacă se ridică la nivelul aşteptărilor şi apoi va ofera si ceva in plus. De la distanta, atunci când te apropi de insula de pe mare, oraşele Fira si Oia sunt usor de confundat cu un strat de zăpadă proaspat cazut pe stânci datorita culorii de un alb imaculat al cladirilor. Dupa ce te apropii incet incet de tarm iti dai seama ca de fapt culoarea cladirilor este ce care da aceasta iluzie optica.
Sa gasesti cazare in Santorini este un lucru relativ uşor de realizat. Zeci de oameni, aşteapta pe docuri sa intre feriboturile cu noii sositi, fiecare invitând turiştii nou veniţi să locuiasca in casele lor. Cazarea poate fi rezervata si în avans, dar există si locuri libere pentru cei care nu si-au facut rezervare din timp.
Insula Santorini este rezultatul unei erupţii vulcanice masive care a avut loc cu mii de ani în urmă, lăsând o semiluna de insule mici care formeaza asa numita Caldera.Vulcanul rămâne în centru, înconjurat de apă, un peisaj unde nimic nu creste.
Cei care se bucura de excursii pot face o drumetie până la portul vechi la Fira. Deşi este posibil să se coboare de scări care sunt amplasate in zigzag pe muntele abrupt (magarii sunt disponibile pentru a va ajuta sa ajungeti inapoi sus) relativ recent a fost construit un funicular care va oferă o alternativă mai uşoară.
Vasele vechi care navighează transporta pasageri dornici la vulcan din portul vechi. Ulterior navele navigheze în cealaltă parte a calderei unde pasagerii pot face o baie in albastrul Marii Egee.