miercuri, 11 august 2010

Vacanta de iarna in Bad Gastein

Cei care călătoresc cu trenul sau masina se la Mallintz la Bösckstein, am trecut din regiune Charintia la regiunea Salzburg. Statiune de schi în primul rând pe drumul nostru este de Bad Gastein.
Dacă sunteţi provenind de la sud-est, prin Slovenia, în afară de cele de mai sus auto-tren, puteţi ajunge la Bad Gastein pe autostrada Tauern prin Katschberg şi Tunels Tauern şi Bischofshofen prin Valea Gastein. În acest caz, primul loc veţi trece prin va fi Dorfgestein care este conectat la Grosart, făcând astfel cea mai mare statiune al doilea în Valea Gastein. Atunci va veni la Bad Hofgastein si Bad Gastein este următoarea. În Bad Gastein este o staţiune de schi mic numit Sportgastein (ele nu sunt conectate prin pârtiile de schi, deşi). Bad Gastein este bine conectat de transport cu autobuzul gratuit. Informaţii utile pentru cei care ar dori să ajungă la Bad Gastein cu transportul public, mai degrabă decât în propria maşină, este că de cale ferată austriacă trece prin centrul oraşului.
Întreaga suprafaţă a Gastein Valley (Gasteiner Tal) este o parte a regiunii de schi numit de schi Amande. Este cea mai mare regiune de schi din Austria, cu pârtii de schi totala de pana la 860 km şi teleschiuri 270. Dar nu conta pe traseele de schi lung decât dacă aveţi o masina la dispozitie. Printre Salzburger Sportwelt, Schladming - Dachstein Tauern, Hochkönigs Winterreich, Grosertal şi Gastein, am optat pentru Gastein acest moment.
Este adevărat că această staţiune de schi are multe de oferit în toate privinţele. Zeci de hoteluri foarte apreciate, restaurante, baruri şi magazine elegante sunt acolo pentru a dovedi aceasta. Dar sunt unele lucruri pe care diferă de la staţiuni, cum ar fi St Moritz din care aceasta vă va aminti la prima vedere. Spre deosebire de St Moritz, Bad este accesibil pentru a nu atât de bine cu bani de oameni, deoarece nu există încă un număr mare de pub-uri, baruri pizza şi alte locuri care vor trece de repliere cu ei. Orasul este situat pe pante de dealuri abrupte care oferă o vedere magnifică exclusive şi de la ferestrele hotelurilor sale. Pentru a face povestea mai mult ca de basm, există un râu al cărui tânăr zeci de metri de mare cascada împodobeşte centrul oraşului.
Ei bine cunoscute centre de wellness sunt poate cele mai cunoscute semn de oferta acest statiunii. Pentru a numi unele populare, să ne amintim Felsentherme în Bad Gastein şi Alpen Therme în Bad Hofgastein. Deşi va trebui să tuse până € 20 pentru intrare veti fi placut surprins cu oferta. Pentru a dovedi aceasta să ne amintim doar cateva dintre facilitati: încălzire prin pardoseală, instalaţii de distracţii, complexe piscine interioare si exterioare, multe tipuri de saune, etc
Statiune de schi acoperă o gamă de altitudine între 857 şi 2686 de metri. partea cea mai joasă este în partea de jos de staţia de schi Bad Gastein tren în timp ce partea de sus este foarte la Sportgestein. Vă mulţumim pentru şase gondolele (dintre care unul are o capacitate de 80 persoane), tren de schi, şi un număr mare de scaun, şi ridică ancora butonul de schi, fluxul de schiori este continuă şi fără mulţimile, cu excepţia la intersecţiile principale pistei de schi.
Lucru care ar putea pune probleme este legătura între zonele de schi, care este, non-lor de legătură. Deşi Bad Gastein şi Bad Hofgastein sunt conectate prin piste de schi si lifturi, nu este cazul cu Sportgastein şi Gastein Dorf, care din acest motiv par oarecum izolate. Sportgastein, ca partea cea mai înaltă staţiune de schi va atrage cu siguranţă mulţi un schior de calitatea de zăpadă şi se execută oarecum mai puţin aglomerat, dar nu prin mijloace va atrage schiori de numarul de piste de schi; schiorii au la dispoziţie doar şase trasee , conectate printr-o gondola si o ridica ancora. Din acest motiv, Dorfgastein pare a fi mai atrăgătoare, este mai mare.