duminică, 19 iunie 2011

Ghid de calatorie in Corfu

Corfu apartine insulelor Ionice, fiind cea mai nordica dintre acestea. Insula are o populatie de 109.512 locuitori, capitala este orasul Corfu, iar suprafata insulei este de 597 km2 (aproximativ 63km lungime si 28km latime). Limba oficiala vorbita in aceasta zona este este limba greaca.

Insula Corfu este situata in partea de vest a coastei grecesti. Corfu se bucura de un climat mediteranean cu plaje foarte populare pentru turisti. In comparatie cu celelalte insule grecesti, Corfu este cea mai verde, cu vegetatia cea mai bogata datorita verilor foarte calde si umede, ierni ploioase, ce creaza o vegetatie luxurianta care este dominata de peste 2 milioane de maslini.

Corfru are un trecut foarte interesant, aflandu-se pe rand sub ocupatie romana, venetiana si franceza, ce au lasat in urma nenumarate vestigii arheologice, printre care se numara si doua forturi. Multe legende sunt legate de insula Corfu, printre care mituri legate de Hercules, Homer, Odysseus si Jason cu fiul sau Argonauts.

Orasul Corfu se regaseste pe lista vestigiilor arheologice ale lumii UNESCO, fapt ce a ajutat la protejarea si conservarea arhitecturii si monumentelor de aici.

Principalul obiectiv turistic din Corfu este reprezentat de Palatului lui Achillion. Palatul aflat in satul Gastouri, a fost ridicat in 1890 pentru Elizabeth (Sissy), Imparateasa a Austriei ca loc de consolare fiind folosit ca loc de odihna si relaxare in timpul verii. Mai tarziu Kaiser-ul Wilhelm al Germaniei a cumparat palatulcare fiind aproape de mare era folosit ca loc de vacanta pentru calatoriile acestuia cu yahtul.