miercuri, 6 iulie 2011

Scoala de Echitatie Spaniola de la Viena

Incepând cu anul 1570, caii gri, care sunt o combinaţie de spaniolă, berbere şi rase arabe, au fost instruiţi pentru a efectua miscari complicate de dresaj. În momentul în care Imperiul Habsburgic a fost la putere în toată Europa, a fost si perioada de maxim pentru Scoala de Echitatie Spaniola din Viena. Astazi, mii participanti sunt pezenti in fiecare an la spectacolele organizate de Scoala de Echitatie Spaniola din Viena.

Situata la Reitschule Spanische pe Michaelerplatz din Viena, clădirea impresionantă cat şi grajdurile care nu sunt cu nimic mai prejos, aceasta locatie fiind deschisa în anul 1735, sunt frumoase chiar si in exteriorul cladirii. Cu toate acestea, la intrarea în sala de baroca cu decorul ei generos şi numărul de locuri mare care înconjoară arena de spectacol, impactul gloriei si prestantei aceste scoli ii intampina garndios pe vizitatori. Există o loja regala, construit de împăratul habsburgic Charles IV. Performanţele deosebite ale prestatiilor de la Scoala de Echitatie Spaniola fac ca spectacolele se deruleze aproape in permanenta cu casa inchisa. Un aer de anticipare umple sala atunci cand Maestrul de Ceremonii intră şi anunţă programul de spectacol în limba germană şi engleză.

In actul de deschidere incep armasarii tineri care efectuează mişcări de bază de mers pe jos, trap şi galop. Caii învăţa abilitatea de a merge la patru-ritmului muzicale,şi apoi trec la un trap două bătăi, care include o scurtă ezitare pentru a se potrivi cu muzica, şi apoi trece la un ritm de trei batai pentru Canter.

Cai mai avansati in dresaj executa manevre mult mai dificile. Calul si calaretul par să se mişte ca unul. Există aproximativ zece cai şi călăreţi în această parte a programului. Caii fac salturi, stau pe picioarele din spate şi merg la trap în precizie perfectă. Acest program poate fi comparat cu un balet frumos efectuat călare.