duminică, 28 august 2011

Cardul de transport din Viena

Cardul de Viena costa 18,50 euro si este valabil timp de 72 de ore de la validarea lui, care se face in dispozitivul special, cu ocazia primei calatorii in care este utilizat. Un adult care detine Cardul poate fi insotit de un copil in varsta de pana la 15 ani, care nu va plati calatoriile. (Nu uitati sa aveti la indemana un act de identitate al copilului care sa dovedeasca varsta acestuia!).
Pentru un calcul de eficienta: o calatorie cu metroul costa 1,80 euro; cu tramvaiul sau cu autobuzul, 2,20 euro. Dar nu uita si de reducerile si gratuitatile amintite mai sus!
Poti procura Cardul de Viena din punctul de informare al aeroportului (Tourist-Info Flughafen), zilnic, intre orele 6 si 23. Poti, de asemnea, sa-l cumperi de la majoritatea hotelurilor si din statiile de metrou. Dar prinde mai bine sa-l ai inca de pe aeroport, pentru ca, pe baza acestui card, calatoria pana in oras cu trenul rapid S7 va costa 9 euro in loc de 10 iar calatoria cu autobuzul, 6 euro in loc de 7.
Poti, de asemena, sa comanzi Cardul de Viena pe internet, la adresa http://www.vienna.info/en/travel-info/vienna-card, caz in care vei plati expedierea. Pentru expedierea la o adresa din Romania a unui card, cu brosura aferenta, vei plati 2 + 1 euro ; pentru 2 carduri, 6 + 1 euro ; pentru 5 carduri, 8 + 1 euro.
Odata cele 72 de ore expirate, daca mai ramai in Viena un timp, dar mai putin de 72 de ore, ai alte solutii la indemana pentru a circula cu tarif redus. Vienna Shopping Ticket costa 4,40 euro si iti permite sa calatoresti 12 ore, de la 8 dimineata pana la 8 seara; biletul pentru 24 de ore costa 5,70 euro.