marți, 31 ianuarie 2012

Florenta destinatia ideala pentru iubitorii de vin si gurmanzi

Florenta este considerata orasul ideal pentru gurmanzi si pentru pasionatii de oenologie deoarece localnicii obisnuiesc sa-si produca de secole propriile alimente. Ingredientele folosite in bucataria florentina sunt simple, de la ulei de masline extravirgin la branza Pecorino Romano. Tot in Florenta se organizeaza tururi la crame, iar unele dintre cele mai cunoscute vinuri sunt Chianti, Vino Nobile di Montepulciano si Vin Santo.
Wine Town Firenze este un eveniment anual foarte atractiv, in cadrul caruia se aduna producatori de vinuri, au loc spectacole de muzica si teatru etc.

Ce mananci si bei in Florenta

In Florenta poti incerca branzeturile moi, fripturile la gratar, fasolea cu salvie si ulei de masline, painea integrala, alba, crocanta in exterior si pufoasa in interior, supele satioase etc. Un preparat traditional recomandat pentru strainii care vor sa incerce gastronomia locala este Bistecca alla Fiorentina, o friptura din carne de vita.
Florenta este vestita pentru vinurile sale, iar o vacanta aici ofera posibilitatea de a merge in excursii la crame si de a participa la degustari. De exemplu, o degustare de vin include cele mai bune branzeturi din Toscana, servite cu vinuri de tipul Vernaccia di San Gimignano , Chianti, Brunello di Montalcino Tiezzi etc. Un astfel de eveniment are durata de o ora si jumatate si costa 29 euro de persoana.

Cat te costa vacanta in Florenta

O oferta de vacanta de tip city break in Florenta te costa 250-300 euro pentru 3-4 nopti de cazare la un hotel de 3 stele, cu avionul inclus.
Daca mergi pe cont propriu, exista numeroase oferte de cazare, iar preturile incep de la 15 euro pe noapte la cele mai modeste pensiuni si hoteluri. Intr-un hotel de 4 stele, o camera costa in jur de 55 euro pe noapte, cazare cu mic dejun.
Mai poti vedea Florenta si in cadrul unui circuit in Italia care include in program oprire in Florenta, insa este vorba despre o vizita mult mai scurta.