miercuri, 24 noiembrie 2010

Obiceiuri de Craciun in Germania

Germania este creditata ca fiind tara din care au aparut multe din traditiile actuale de Craciun, cum ar fi brazii de Craciun. imigranţi germani care sosesc in America in timpul secolului 19 a produs primele carduri de Crăciun şi prima imagine moderna de Moş Crăciun. În ciuda acestor platouri moderne, tradiţiile germane de Craciun se întind până la festival antice romane de Saturnalia şi sărbătorile păgâne a solstitiul de iarna.
Potrivit german Legend, proprietarii de terenuri bogate ar deţine o sărbătoare mare în sala lor şi pentru a construi un altar de pietre plate cu vârf înalt cu crengi de brad. Când crengi de brad au fost aprinse pe foc, se credea că Heartha, zeita de acasă, ar ieşi din fum şi norocul da bine pe întreaga gospodărie. Pe măsură ce Creştinismul câştigat puterea în timpul Evului Mediu, ritualuri păgâne vechi au fost înlocuite de celebrare a naşterii lui Isus Hristos.
Alimente german de Crăciun
Populare alimente de Craciun in Germania includ pâini coapte fructe, mezeluri Bratwurst, nuci prăjite şi desert cunoscut sub numele de lebkuchen. Lebkuchen este un memento de locaţie privilegiată Germaniei în timpul Evului Mediu, atunci când aceasta a fost o rascruce pentru comerţul internaţional. Oraşul Nürnberg a fost centrul comertului cu mirodenii, şi lebkuchen, un amestec de patiserie de cardamom, coriandru, cuişoare, scorţişoară şi zahăr reflectă prosperitatea oraşelor. Alte popular german bucătăria Craciun include Zwetschgenmännla, sau oameni mici de modă de prune cu capete de nuc. În Bavaria, crap servit cu un sos de turtă dulce este popular, ca sunt cookie-urile mici, rotunde numit pfeferkuchen.
Oh Tannenbaum
Nici un alt simbol de Crăciun este mai mult asociat cu Germania decât bradul de Craciun. În timp ce copaci, în special plante perene, au jucat un rol important in ritualurile religioase din timpuri stravechi, pomi de Crăciun aşa cum le cunoaştem astăzi, este originar din Germania. Există două legende principale referitoare la brazi de Crăciun în Germania. Una dintre legende susţine Copilului Hristos (Isus) a fost pierdut în pădure, şi un tăietor de lemne fel şi soţia sa l-au luat în şi ia dat hrană şi adăpost. Pentru a le recompensa pentru faptele lor bune, Copilului Hristos rupt o sucursală a unei vesnic verde şi a spus că în fiecare an la data de Crăciun pe care ar suporta întotdeauna fructe. În fiecare an după aceea, sucursala purtat mere de aur şi argint nuci.
Legenda a doua a bradul de Craciun din Germania implică tatăl a Reformei protestante, Martin Luther. Pe drumul spre casa într-o seară, Martin Luther a fost depăşită atât de frumusetea unui brad şi stelele de pe cer, el tocat jos şi a adus-o acasă pentru a partaja cu familia sa. Pentru a imita stelele care plutea deasupra iesle unde Hristos sa născut, Martin Luther a decorat bradul cu lumânări subţiri lumânare. Voila! Pomul de Craciun sa nascut!
Traditii de Craciun germană
În timp ce pomul de Crăciun a devenit un simbol important pentru protestanţi germani, catolic-germanii sărbători de vacanta, cu o scena Naşterii tradiţional. Numit un krippe, este similar cu tradiţia franceză de Crăciun a unei creşe. Mai degrabă decât Moş Crăciun sau de Sf. Nicolae, purtătorul de cadou traditional de Craciun este Christkindl, sau "Child Hristos." De obicei interpretat de o fată tânără, cu o coroana de aur şi haină albă, Christkindl este, de asemenea, atribuită lui Martin Luther, care se opuneau tot mai mare popularitate a Sfântului Nicolae.