duminică, 13 martie 2011

Vacanta in Croatia - la ce sa va asteptati

Merita sa incercati sa petreceti o vacanta in Croatia, aveti cateva lucruri si locuri de vazut si vizitat. Chiar daca este relative mica pe harta Croatia este impartita in sase parti: Croatia Centrala, Dalmatia, Istria, Kvarner, Slavonia si Zagreb. Zona cea mai populara in randul turistilor este Dalmatia renumita pentru cascadele sale nenumarate si traseele de munte. Daca planificati in 2011 sa faceti o vacanta in Croatia analizati ofertele agentiilor de turism. O sa gasiti mai multe oferte de vacante all inclusive dar si doar oferte de cazare. In general locatiile de cazare sunt super ok din punct de vedere al curateniei dar putin mai scumpe decat in Antalya sau insulele din Grecia.

In general inchirierea unui apartament pentru o saptamana in Croatia poate costa intre 500-1000 euro in functie de amplasarea acestuia si conditiile de cazare oferite.

In ultimii ani in zona litorala a Croatiei s-au construit multe hoteluri si locuri de cazare care reusesc sa acopere in perioada de vara toate solicitarile celor care vor sa-si petreaca vacanta de vara pe malul marii Adriatice. In zona Istria gasiti cateva restaurante renumite din care multe servesc specialitati marine.

Necunoasterea limbii croate nu este o problema in aceasta tara pentru ca majoritatea celor care lucreaza in turism vorbesc limba engleza si nu veti avea nici o problema de comunicare.