luni, 18 aprilie 2011

Obiectivele turistice si plajele din Santorini

Santorini este una din insulele grecesti unde gasiti hoteluri frumoase, plaje de calitate si multe obiective turistice care amintesc de civilizatia greaca. In acest articol ne vom ocupa mai mult de plajele din Santorini.
Plaje din Santorini sunt caracterizate de nisipul de culoare neagra, alba sau rosie, apa cristalina, cateodata adanca, a marii si stancile vulcanice rosiatice. Santorini va ofera unele dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterana, faimoase in special prundisului cenusiu.

In partea de sud sunt plajele Perissa, Perivolos, Agios Georgios, Vlihada, Almyra, Plaja Rosie, Plaja Alba Perissa, Perivolos si Agios Georgios. Acestea sunt localizate in zonele turistice ale insulei, si prin urmare beneficiaza de toate facilitatile necesare. Plaja Rosie de langa Akrotiri este situata intr-o zona mai retrasa, insa atrage foarte multi turisti, fiind si cea mai faimoasa plaja de pe insula Santorini. Plaja Alba este mai putin aglomerata, fiind accesibila doar de pe mare, cu barca.

In partea de est sunt plajele Xiropigado, Kamari, Exo Gialos, Monolithos, Pori, Vourvoulos, Couloumbo sau Kouloumbo, Karterados, Avis. Kamari este plaja principala de aici, iar Monolithos are apa putin adanca, fiind prielnica copiilor. Celelalte plaje sunt mai putin dezvoltate, pe placul iubitorilor de natura primordiala.

• Plaja neagra Perissa - Perissa este una dintre cele mai bune plaje din Santorini; este o plaja cu nisip fin negru vulcanic, cu lungimea de 7 km, situata langa satul Emporio si muntele Profitis Ilias (Profetul Ilie), fiind astfel protejata de vanturile din nord.

Plaja Perissa se afla la 15 km sud-est de orasul Fira si mai este cunoscuta pentru stanca Mesa Vouno ce iese din mare. In apropiere aveti taverne, locuri de campat si umbra copacilor. De aici puteti vizita ruinele Thirei Antice si capela Agia Irena din sec. XVI - XVII.

• Plaja neagra Kamari - Orasul Kamari a fost complet reconstruit dupa cutremurul din 1956, iar in vremuri antice a fost cel mai important punct strategic la insulei. Turistii au la dispozitie numeroase hoteluri, restaurante, baruri, magazine si un cinematograf. Kamari se afla la 10 km sud-est de Fira, pe partea opusa a plajei Perissa - stanca Mesa Vouno se afla la mijloc.

Situata in sud-estul insulei Santorini, plaka Kamari este faimoasa pentru nisipul de culoare neagra, peisajul fiind similar cu al plajei Perissa. Aceasta statiune este putin mai aglomerata, insa sunt is mai multe locuri de cazare si alte facilitati turistice. Din Kamari puteti pleca in excursie cu caiacul spre insula Anafi sau situl arheologic Thira Antica.

• Plaja Rosie (Kokkini Paralia) - Plaja Rosie din zona Akrotira este cea mai faimoasa plaja din Santorini, datorita stancilor si nisipului unice, de culoare rosiatica. Lava vulcanica intarita a creat aici un peisaj maiestuos. Puteti ajunge la Plaja Rosie fie cu barca din Perissa si Akrotiri, fie pe jos - 10 minute din Akrotiri.
• Plaja Alba (Aspri Paralia) - La Plaja Alba puteti ajunge doar de pe mare, cu barca. Situata in apropiere de Plaja Rosie, Plaja Alba este caracterizata de stancile de culoare alba si este o locatie izolata, neaglomerata.
• Plaja Vlichada - Plaja este lunga si are facilitati turistice. Vlichada este ultima dupa Perissa si Perivolos inainte de Akrotiri. Inainte de a a junge la plaja veti trece de portul plin de ambarcatiuni traditionale si sa nu va mirati daca intalniti pe mare rate sau lebede.
• Plaja Almyra - Aceasta plaja se afla langa Vlichada si este caracterizata de peisajul selenar si de atmosfera linistita. Aveti la dispozitie umbrele de plaja, sezlonguri si un snack bar.
• Portul Ammoudi - Portul incantator de la poalele orasului Oia are o plaja micuta, cu ape limpezi dar adanci. Peisajul compus din stanci vulcanice colorate atrage multi vizitatori in portul Ammoudi. Pe malul apei sunt cateva taverne, iar scaldatul este recomandat doar inotatorilor buni.
• Plaja Perivolos - Perivolos este situata intre plajele Vlichada si Perissa si are un nisip cenusiu. Vanturile nordice fac valurile ideale pentru sporturile de apa, iar barurile si restaurantele de pe plaja alcatuiesc o atmosfera animata.
• Plaja Monolithos - Aflata langa Kamari, plaja Monolithos are un nisip auriu si este localizata la 9 km de Fira, aproape de aeroportul Santorini. Plaja nu este aglomerata si beneficiaza de facilitati turistice. Datorita apelor putin adanci, statiunea este preferata de familii cu copii.
• Plaja Kouloumbo (Columbo) - Aceasta este cea mai buna plaja din partea de nord-est a insulei Santorini. Frumusetea sa este datorata nisipului fin si peisajului cu stanci vulcanice. La est de plaja, la adancimea de 18,5 m sub apa, se afla craterul vulcanului care a produs cutremurul din 1650, devastator pentru insula. Capul Kouloumbo (Columbo) este un loc izolat, situat in apropiere de plaja Baxedes.
• Plaja Agios Georgios - Dupa Perissa si Perivolos, aceasta plaja este situata la capatul sudic al insulei Santorini siofera o locatie excelenta pentru relaxare si intimitate.
• Plaja Mesa Pigadia - Aceasta plaja stancoasa este unul dintre locurile ferite din Santorini, situata la 800 m de drumul Akrotiri.
• Plaja Vourvoulos (Paralia Vourvoulou) - Plaja se afla in nord-estul insulei Santorini si se intinde pe cativa kilometri. Exista mai multe locuri cu nisip, un mic port pentru barcile de pescuit si o taverna unde se serveste mancare din peste. Nu sunt alte facilitati turistice.
• Plaja Pori - Situata in partea de est a insulei Santorini, plaja Pori beneficiaza de prezenta stancilor vulcanice de culoare rosie si a nisipului negru. Aflata la 10 km de Fira, plaja Pori nu este niciodata prea aglomerata; inotul este recomandat celor care inoata foarte bine. Pe dealurile de langa plaja puteti admira morile de vant.
• Plaja Baxedes - Baxedes este principala plaja de pe coasta de nord a insulei Santorini, situata la 3 km de orasul Oia. Plaja cu nisip negru ofera mai multe locuri izolate si, datorita faptului ca in apropiere se afla plaje mai mari, aici nu este aglomerat. Aveti la dispozitie umbrele si sezlonguri pentru inchiriat, taverne, baruri si restaurante.
• Plaja Xiropigado - Aceasta este prima plaja intalnita atunci cand sositi pe coasta de est a Santorini.
• Plaja Exo Gialos - Plaja este relaxanta, cu nisip si pietris negru, caracterizata de depozitele sapate in stanca vulcanica, numite "syrmata". Acestea sunt utilizate pentru a adaposti barcile in lunile de iarna. Plaja are umbrele, sezlonguri si o cantina.
• Plaja Avis - Sub Exo Gonia, plaja Avis are pietris fin de culoare neagra. Desi este un loc retras si linistit, plaja va ofera umbrelute, sezlonguri, o cafenea si un mini market.
Sursa: http://life-care.yolasite.com