marți, 19 aprilie 2011

Obiective turistice din Corfu si muzee

Insula Corfu este una dintre cele mai insorite insule din Grecia. In plus Corfu are si multe obiective turistice si istorice care pot fi vizitate pe tot parcursul anului. Nu ezitati sa faceti acest lucru daca ajungeti in Corfu.
Este un spatiu aparte, dar in acelasi timp un loc unde veti gasi numeroase muzee si obiective turistice care merita vizitate si care va vor ajuta sa va familiarizati mai usor cu lumea elena.

Muzeul Arheologic

Locul unde curatorii au ales si au expus cele mai importante piese din bogata colectie de descoperiri arheologice de pe teritoriul insulei, unul dintre cele mai importante muzee de gen, esential pentru cei care vor sa descopere fascinatia Greciei antice si nu numai. Este o lume a zeilor si eroilor, a infruntarilor intre cetati, a luptelor pana la ultimul om, dar si a culturii, artelor si credintelor.

Muzeul de Arta Asiatica din Korfu

Este singurul muzeu de gen din Grecia si, oricat ar parea de ciudat, unul dintre cele mai bune din afara spatiului asiatic. A fost infiintat in 1927, dupa ce statul elen a primit ca donatie vasta colectie de peste 10.500 de piese, alcatuita cu migala de Gregorios Manos. Pana in 1974 institutia a purtat numele de Muzeul de Arta Chineza si Japoneza, dar cum ulterior a primit mai multe donatii de arta din Asia centrala, numele a fost schimbat in consecinta.

Muzeul de Arta Bizantina

Unul dintre cele mai frumoase muzee dedicate arte bizantine, are o vasta colectii de icoane, majoritatea adevarate capodopere, prezentate in interiorul unui superb lacas de cult, Biserica Antivouniotissa, pe strada Arseniou.

Palatul Achilleon

Cu siguranta Palatul Achilleon este cea mai cunoscuta cladire de pe insula Korfu, fiind un splendid exemplu de arhitectura clasica, inconjurat de gradini care amintesc de secolele trecute, perfect aranjate si intretinute. Aici insa veti gasi si unul dintre cele mai interesante muzee din spatiul elen, unde sunt expuse numeroase obiecte personale ale celebrului cuplu Imparateasa Sissi si Kaiser Wilhelm II.

Muzeul Popular din Korfu

Oferind sansa unei calatorii in trecutul insulei, Muzeul Popular din Korfu este cea mai buna alegere pentru cei care vor sa descopere traditiile si arta trecutului acestui loc. Aici veti gasi o casa taraneasca, perfect conservata, de la decoratiunile specifice la mobilier si va veti putea familiariza cu obiceiurile unei lumi care din pacate nu mai exista.

Muzeul Kapodistrias

Aceasta vila de secol XVII este un muzeu dedicat uneia dintre cele mai importante personalitati din istoria elena, John Kapodistrias, primul presedinte al statului grec modern. Curatorii au reusit sa prezinte prin intermediul fotografiilor, documentelor de epoca si obiectelor personale povestea fascinanta a unui om politic care a determinat evolutia ulterioara a Greciei.

Manastirea Paleokastritsa

In mica manastire se gaseste un muzeu cu icoane foarte vechi, dar si alte relicve, iar cateva dintre piese va vor starni cu siguranta curiozitatea.

Muzeul Solomos

Casa memoriala a poetului grec Dionysius Solomos, cuprinde o vasta colectie de obiecte personale, documente, fotografii si manuscrise ale acestuia.

Galeria Municipala de Arta

Una dintre cele mai apreciate galerii de arta din zona, expune atat lucrari ale artistilor locali din secolele XIX - XX, cat si lucrari imprumutate de la alte galerii si muzee din lume.

Fortareata Veche

Un loc perfect pentru cei interesati de istoria regiunii, aici se gasea odinioara orasul Korfu, fortificat si pregatit sa reziste oricaror atacuri. Fortareata s-a pastrat pana astazi foarte bine, si puteti explora zidurile si bastioanele foarte vechi, iar privelistea este uluitoare. In interior se gaseste si un muzeu de arta bizantina.

Noua Fortareata

Construita de venetieni si imbunatatita in perioada dominatiei britanice, fortareata surprinde si astazi prin masivitate si ingeniozitatea arhitecturii, un exemplu stralucit de arta.

Mon Repos

Situata la marginea orasului, pe drumul care duce la Kanoni, aceasta somptuoasa vila proaspat restaurata este locul nasterii Ducelui de Edinburgh, iar in gradinile in stil englezesc se gasesc si ruinele unui vechi templu.

Arillas

Pentru a pastra fie si intr-un muzeu agricultura traditionala din Korfu, acum pe cale de disparitie, muzeul este in fapt o ferma cu cladiri vechi, unde veti putea vedea cum se cultiva maslinele in chip traditional, care erau uneltele folosite, cum functioneaza o moara cu apa sau o presa de ulei, toate fiind identice cu cele folosite timp de sute de ani.

Muzeul Scoicilor

Este un muzeu unic in Grecia si unul dintre cele mai interesante in Europa, fiind dedicat atat scoicilor cat si altor comori din adancuri. De-a lungul timpului curatorii au reusit sa adune mii de scoici de toate felurile, prezentate cu exactitate stiintifica, imbinata cu frumusetea acestora. Colectionarii pasionati vor avea supriza de a descoperi aici scoici foarte rare, despre care nici nu stiau ca exista. Dar pentru acestia exista in incinta muzeului si un mic magazin, unde pot cumpara scoici rare si suveniruri.

Insula Vidos

Aflata la mica distanta de oras, puteti ajunge cu vaporul din Portul Vechi. Pe Insula Vidos puteti sa va plimbati, sa faceti plaja sau sa inotati in mare, iar iubitorii istoriei pot explora ruinele vechilor fortificatii.

Societatea de lectura

Asa cum arata si numele, muzeul, desi destul de mic, are o bogata colectie de carte veche, bibliofila, documente, manuscrise, articole.

Palatul Sf Mihai si Sf Gheorghe

A fost construit in 1823, in stil neo-clasic, pentru a servi ca resedinta reprezentantilor Marii Britanii, devenind ulterior resedinta de vara pentru familia regala elena. Astazi aici se gasesc Muzeul de Arta Asiatica si Galeria Municipala de Arta, care gazduieste expozitii permanente si temporare ale artistilor locali.

Galeria Nationala de Arta

Situata in Cladirea Castellino, langa Dassia, Galeria Nationala de Arta din Korfu gazduieste expozitii temporare, in principal de arta greceasca.

Muzeul Uleiului de Masline

Un muzeu cu adevarat potrivit pentru Korfu, este gazduit in incinta unde altadata se producea renumitul ulei de masline. Totul s-a pastrat ca in urma cu sute de ani, de la presa folosita la atmosfera incarcata de parfumul maslinelor, si o vizita aici se va dovedi cu siguranta o fascinanta incursiune in trecutul insulei.

Fortareata Gardiki

Rinele acestui fort bizantin se gasesc langa satul Agios Mattheos, in sudul insulei.

Castelul Kassiopi

Ruinele acestui castel medieval se gasesc in apropiere de portul de la Kassiopi.

Fabrica de Sapun Patounis

Patounis este o marca renumita de sapun, veche de peste un secol. Sapunurile care poarta prestigioasa marca sunt realizate manual, din ulei pur de masline, dupa o reteta secreta. Puteti vizita fabrica pentru a vedea cum se fabrica un sapun aparte, iar la plecare puteti cumpara cateva bucati.