duminică, 27 mai 2012

Obiective turistice in Corfu

Obiective turistice in Corfu. Plajele din Corfu. Viata de noapte din Corfu. Frumusetile naturale din Corfu. Bisericile ortodoxe din Corful. Orasul Corfu.

Insula Corfu din Grecia, insula miracolelor si padurilor, este una dintre cele mai populare si mai cunoscute insule dintre insulele Ionice. Insula Corfu este o insula verde acoperita cu plantatii de maslini, chiparosi si lamai. In plus, soarele, nisipul fin, marea albastra sunt motive irezistibile pentru care zeci de mii de turisti din intreaga lume vin si revin aici in fiecare an.
Orasul Corfu
Orasul Corfu, capitala insulei, impresioneaza si incanta vizitatorii cu cele doua fortarete, strazi inguste, case albe, inalte, arcade, cladirea salii venetiene, biserica Sf. Spiridon, patronul spiritual al insulei Corfu, gradini cu flori si balcoane cu garduri din fier forjat. Prin inundarea cu obiective turistice, Corfu este un mic paradis pe pamant. Orasul este asezat pe coasta de est si este cel mai mare oras medieval din Grecia. Frumusetea lui unica vine din imbinarea diferitelor stiluri arhitectonice, lasate de civilizatiile ce au trecut. Orasul Corfu are amprenta fostelor civilizatii care au trecut pe aici, cate putin din arhitectura specifica oraselor Venetia si Napoli, dar se aseamana deopotriva si cu cea din Franta si Anglia. Cu toate asemanarile, Corfu este, inainte de toate, un oras grecesc. De la Paleokastritsa la Kanoni, de la Achillion la Pontikonissi si coasta nordica a insulei Corfu, acolo veti gasi o pitoreasca apa cristalina aflate in mici golfulete inconjurate de vegetatie verde care se afunda pana in adancurile marii albastre. Pe Corfu este foarte usor sa combini relaxarea si viata intensa de noapte.
Frumuseti naturale
Alegand sa vizitezi insula Corfu, este cazul sa te pregatesti pentru o experienta incredibila. Un amalgam de frumuseti naturale, cu trasaturi traditionale si minunate locuri arheologice, insula Corfu se intinde de la nordul Marii Ionice pana la intrarea Marii Adriatice. Insula Corfu (cu numele modern - Kerkyra) are 36 mile lungime si in partea de nord, 15 mile latime. In centru este Muntele Pantocrator cu o inaltime de 998 metri. Coasta de nord-est este mai inalta, cu stanci care inconjoara plaja, avand numeroase golfuri si traditionalele sate pescaresti. Nordul si sudul ofera plaje lungi, acoperite cu nisip. Este a doua insula ca marime din grupul stiut ca "Sapte Insule" sau Eptanisa, avand o suprafata de 589 km2 si un litoral de 217 km lungime. Insula se situaza in golful Otranto, in apropierea granitei cu Albania. Corfu este insula miracolelor si minunilor, unde in fiecare moment scena se schimba fara sa afecteze armonia din regiune. Cea mai verde insula dintre insulele Greciei, Corfu, are 3 milioane de arbori de maslin. De asemenea, covorul de flori din locurile insulei si satele in stil adriatic, are peisaje splendide de coasta si cateva excelente plaje separate.
Pelerinaj la bisericile si manstirile din insula Corfu
Corfu este un important loc de pelerinaj pentru ca aici se afla unele dintre cele mai importante biserici ale Crestinatatii.

Biserica Sf. Spiridon - adaposteste moastele intregi ale Sfantului Ierarh Spiridon al Trimitundei, sarbatorit pe 12 decembrie. Biserica este celebra pentru valoroasele sale icoane si gravuri in aur si argint.

Biserica Sf. Teodora - adaposteste moastele intregi ale Sfintei Teodora Imparateasa.

Biserica bizantina a Sfintilor Jason si Sosipater - dateaza din sec. XII, se bucura de unele dintre cele mai deosbite fresce.
Un interes turistic aparte il prezinta Primaria, un superb exemplu de arhitectura venetiana, construit in 1663. Printre alte monumente importante se numara muzeul Bizantin, gazduit de biserica Panagia Antivouniotissa (Sf. Fecioara de dincolo de munti), cel mai vechi monument eclesiastic al insulei, datand din sec XV si vechiul si noul Fort, construite intre 1576 si 1588.
Insula Corfu - o bucurie pentru fiecare vizitator
Corfu ofera turistilor sansa de a se bucura de apa si plajele din aceasta regiune. Aici vizitatorii pot intalni orice de la o simpla taverna pana la o magnifica statiune de odihna. Orasul Corfu cuprinde o arie extinsa de sate, ferme si o adevarata flora si fauna. Multi vin ca sa se bucure de frumusetea naturala a insulei. In decursul anilor, Corfu si-a castigat reputatia de a fi un loc turistic fierbinte printre turistii britanici.
Festivalurile din insula Corfu
Cand planifici o excursie in Corfu, vei dori sa participi la unul dintre festivalurile care se tin in aceasta zona. Daca planurile tale de calatorie sunt pentru luna martie, trebuie sa stii ca pe 25 martie orasul sarbatoreste Ziua Independentei cu parade militare si alte ceremonii, pe 1 mai este ziua in care lumea merge la picnic si apoi la culegerea floriilor pentru realizarea de coronite care se agata pe usa din fata casei, 21 mai este Ziua Unificarii Insulelor Ioaniene.
Viata de noapte
Corfu ofera o varietate de restaurante, baruri,cluburi de noapte si atractii de care sa te bucuri pe timpul sederii tale. Una dintre cele mai interesante locuri unde tu ar trebui sa opresti este Orasul vechi, unde multe strazi si cladiri te asteapta cu aventura si emotie. Cand vei ajunge la Liston vei fi intampinat de siruri de cafenele care sunt sigure sa permita o buna odihna, relaxare inainte de a porni spre o noua aventura. In Corfu sunt din belsug locuri care asteapta sa fie vizitate si cu care sa te familiarizezi prin descoperirea imprejurimilor. O vizita la palatul Achilleon permite turistilor sa cunoasca satul Gastouri. Pe aceasta cosmopolita si sofisticata insula, vei fi capabil sa combini relaxarea si cu distractia si o intensa viata de noapte. Corfu este un centru turistic international care satisface toate dorintele celor mai dificili vizitatori. Este o insula de o frumusete incomparabila, ce a inspirat numerosi pictori, sculptori si oameni de litere printre care si Goethe, Oscar Wilde si Lawrence Durrell.
Puncte de atractie importante
Punctele de atractie din insula Corfu cuprind:

Paleokastritsa - la 26 km vest de orasul Corfu - un paradis in miniatura cu apele sale de cristal, golfuri incantatoare si vegetatie luxurianta crescand direct din mare;

Angelokastro - langa Paleokastritsa, fortareata bizantina din sec. XIII.

Pelekas - la 13 km vest de oras, un sat incantator asezat pe un deal stancos, al carui varf, potrivit spuselor corfiotilor, este locul ideal din care poti sa privesti apusul soarelui.

Kanoni & Insula Mouse - la 4 km sud de oras, cel mai popular loc al insulei. Aici un dig ingust conduce vizitatorul peste ape catre Manastirea Vlaherna, de unde poate lua un vaporas pentru a vizita minunatul Pondikonissi si biserica sa din sec XIII.

Gastouri - un sat pitoresc, resedinta lui Achillion, palatul de vara al imparatesei Elizabeta de Austria (Sissy). Palatul are multe gradini, ideale pentru plimbari romantice. O parte a acestuia gazduieste un muzeu.

Aqualand - unul dintre cele mai mari aquaparkuri din Europa, construit pe o suprafata de 700 mii de metri patrati, cu un numar incredibil de atractii pentru toate varstele.

Kalipso Star - o minunata plimbare cu barca cu fundul de sticla unde se pot admira fauna si flora bogata a marii Ionice si performanta deosebita a scafandrilor (leii de mare).

Life Care - castigi bani din produse BIO care iti protejeaza sanatatea - www.life-carebio.com